søndag 4. mars 2012

Skole, jungelovernattig og lag på hostellet!

I morgen begynner jeg på den femte uken med studier her nede, og det er betydelig hardere enn forventet. Og i tillegg startet praksis i morgen. Som om praksis ikke er krevende nok i seg selv skal vi ha seminarer og forelesninger i tillegg, så det blir noen krevende uker fremover. Det jeg trøster meg med er gode forelesere og spennede temaer, det hjelper veldig! Nå skal vi også følge ett par forelesinger om Latina-Amerika, veldig artig! På første forelesningn om Latin-Amerika var det ikke mindre enn 5 forelesere/seminarledere til stede i rommet, så de er også interesserte i å høre på hverandre, det er med på å skape et godt bilde for oss studentene.

Den lille krabaten.
Uken har i stor grad gått med på skoleting, og "det vanlige" etter undervisningen er fullført. "Det vanlige" vil si Ladies Night på kinoen på onsdag (juhu, gratis for oss jentene hver onsdag), quiz-kveld (med verdens dårligste resultat noensinne), spinning og leeeeesing.  Men, på fredag hadde vi bestemt oss for å ta turen til en skog full av mangrovetrær i La Coyunda, og bli der ei natt. Vi pakket sekken, nok en gang, og fredags morgen dro vi avsted. Noe av det første som møtte oss da vi kom på stranden der vi skulle møte guidene var en liten krabat. En ganske så søt en, bortsett fra at den kan skyte ut pigger, så det var greit å holde litt avstand.

Vi møttte guidene våre på stranden, og ble plassert i en uthulet trebåt som skulle være vårt fremkomstmiddel de neste 27 timene. Vi startet reisen nesten rett ved studiestedet vårt på stranden, og det tok ikke lang tid før landskapet forandret seg drastisk! Ingen strender, ingen hus og ingen mulighet for å gå ut av båten, kun trær, dyr, andre fiskere og oss. Vi fikk hver vår planke i båten, som skulle vise seg å bli vår verste fiende de kommende timene. Aldri før har jeg hatt så vondt i baken, tresmaken sitter godt i enda. Vi dro i 09.00-tiden, og tilbrakte dagen med å fiske, se på fugle- og dyrelivet. Guidene våre hadde en helt fantastisk evne til å se dyr gjemt mellom røttene på mangrovetrærne, og innimellom kriker og kroker. Virkelig, vi hadde problemer med å se ett par av dyrene når de pekte på de for oss. Vi har så heldige å få se skilpadde (det er egentlig ikke sesong, så dette var stas), vaskebjørn, store iguanaer, mange ulike fugler (mange av disse var enormt store), krabber og sist, men ikke minst, en hel del krokodiller!




Vi fikk mye fisk, og da vi ankom stedet vi skulle sove for natten møtte vi en gjeng til som var på tur, og som attpatil går i klassen vår. Så da ble det litt flere å snakke med den kvelden.

Guidene tok oss med på en "romantisk" solnedgangstur langs stranden der de viste oss masse skalldyr som bodde nede i jorden, og hele stranden krydde av krabber som løp rundt.
 Litt senere tilbredte  guidene våre fisken vi hadde fått, og aldri før har to jenter vært så glade for å få fiskemiddag før. Nå skal jeg ikke kritisere pappas (eller kanskje mammas) fiskemiddager, men virkelig, for ett herremåltid etter en lang dag i båt. Og etter middagen fikk vi selskap av resten av gruppen rundt bordet. Herlighet for en dag, vi har sett så mye som ikke lar seg beskrive like bra med ord, men jeg må bare poengtere at det var helt fantastisk!



Neste dag våknet vi opp på stranden med solskinn inn i teltet, og myggstikkene fra gårsdagen begynte å gjøre seg merkbare! Og det ble lite med skjønnhetssøvn. Kroppen var stiv som en stokk, for det å ligge og sove på stranden er ikke bare godt! Det å se de harde treplankene i båten fristet ikke da veldig, baken er fremdeles øm over ett døgn etterpå. Vi kjørte sammen turen tilbake igjen, og  takket pent for oss!

Deretter gikk turen tilbake til hostellet, og en kald dusj (ikke valgfritt temperaturmessig). Senere på kvelden var det duket for lag på hostellet. Det er ikke så lett å få samlet  mange studenter i helgene, for det er så mange som er ute og reiser, men nå i helgen kom det en hel haug med studenter hit på Colibri. Kvelden ble vellykket, og nå er det klart for en rolig lese/jobbe med IKT-faget-dag.

Adios!!!