fredag 17. februar 2012

Valentines Day og griseslakt

Valentines Day
På Valentines Day samlet vi oss ca 50 studenter på The Monkey Republic, som er det største hostellet studentene fra Kulturstudier bor på. Der var det duket for middag og quiz. Vi klarte overraskende nok å klatre nesten helt til topps på poenglisten, med 23 poeng, mot vinnerlagets 24,5 (det skal vel også sies at det var to lag på 24 poeng). Kulturstudier kommer til å arrangere filkveld og quiz annehver uke, så dette kommer nok til  bli en minitradisjon de kommende månedene.

På onsdag gjorde vi oss klare for amerikansk aften, Catarina, Elise og jeg. Vi hadde en klassisk pizza og kino-date. Etter å ha kommet gratis inn på kinoen følte vi oss både ganske heldige. Ett stykke inn i reklamen før filmen begynte fant vi ut at det er ladies night hver onsdag, så vi var ikke spesielt heldige, men hadde bare en liten jentefordel! Uansett, det er første gangen på hele oppholdet jeg har vært kald! Vi hadde pakket med oss gode og varme gensere ettersom vi hadde vært at air-conditionen tok ganske godt i kinosalen. Genseren hjalp ikke så mye, så vi får finne bedre løsning neste gang. Det er ett artig system på kinotidene her, filmenes starttidspunkt er ganske annerledes enn hjemme. Ikke sånn tidsmessig på dagen men heller det at filmer kan begynne 9.04, 7.02 osv.

Vi har også vært på tolkekurs som en forberedelse til praksis. Jeg skal ha 3 uker praksis i en barneskole her i Leon. Og ettersom spankkunnskapene begrenser seg til ølbestilling, enkle fraser og spørsmål om hvordan komme seg frem til ett punkt, er en tolk kjekk å ha. Vi krysser fingrene for at samarbeidet fungerer greit!

Undervisningen vår er delt inn i forelesninger med full klasse, og seminargrupper med 12 per gruppe. Vi har seminargrupper to ganger i uken der vi presenterer deler av pensum for hverandre, diskuterer problemstillinger knyttet til faget og mye annet. På torsdag satt vi dypt konsentrerte i en diskusjon, helt frem til ei plutselig bråk ut "De skal slakte grisen!". Og der skjedde det, i bakgården rett nedenfor verandaen på studiestedet var naboene i full gang med å binde fast grisen for å slakte den. Jeg er skråsikker på at dette ikke er noe studenter på norske høgskoler opplever! Det er med andre ord en helt annen skolehverdag her enn hjemme.


Seminaret varer vanligvis til 15.00 eller 17.00, så det passer fint å tusle litt langs strandkanten etter skoleslutt. Etter seminaret på torsdag (som alltid foregår i lokalene rett ved stranden, sukk) hadde vi planlagt hummerkveld på en av restaurantene langs stranden. En hummermiddag med drikke til ca 100,- norske er overkommelig. Deretter dro vi på La Olla Quemada (som skal bety noe med ei brent potte hvis spansken min er på plass), ett av utestedene her i byen som hadde salsakveld. Det er heldigvis ingen danseplink, men fullstendig lov til å sitte og skravle, og ta en øl eller to. Lokalet er herlig, det er store deler som er uten tak, så natteluften er med på å gjøre kvelden mye bedre med tanke på varmen og luften!

Resten av helgen skal sannsynligvis tilbringes på stranden om dagen med en bok i hånden, og konserter på kveldene. Jeg må innrømme at livet er ganske så søtt her om dagen! Rutinene har falt fort på plass, og hverdagen har alt kommet.
Siri, meg og Elise.

Ellers har alt gått veldig bra frem til nå. Det har vært overraskende lett å dele alt fra soverom, toalett, dusj og kjøkken. Så det er ut som at dette skal gå veldig greit!